Nedělní aukce v Hotelu Marriott přinese kresby Toyen i Josefa Čapka

Tuto neděli 14.12. se v pražském hotelu Marriott bude konat letošní poslední aukce. Aukci pořádající European Arts nazval jako Aukce užitého umění a starožitností.

K vidění tedy budou nejen obrazy, ale také například zbraně, šperky, plastiky, hodiny a hodinky, sklo atd.

Výtvarná díla budou zastupovat práce na papíře a mezi autory je opravdu plno známých a slavných jmen. Kdo by nechtěl mít doma kresbu od Toyen, její kresby jsou stejně působivé jako její olejomalby, navíc skýtají jednu velkou výhodu.. jsou o několik řádu levnější. Kresba s názvem „Sen“ bude k mání za vyvolávací cenu 140.000 Kč..Položka číslo 184, další kresba od Toyen, která je bez názvu, pak za 40.000 Kč, či barevná kresba (zinkografie) „Ze života lepší společnosti“, tato drobná práce s erotickým námětem bude k dispozici za vyvolávací cenu 14.000 Kč.

Mezi dalšími autory budou k vidění Václav Špála se svou „Krajinou“ již za 30.000 Kč, nebo kresby bratří Kremličků, Josefa Čapka, Josefa Váchala, Jiřího Trnky, Luďka Maroda, Oty Janečka, Maxe Švabinského, Josefa Jíry, Františka Tichého, Kamila Lhotáka, Zdeňka Buriana, Mikoláše Alše a mnoha dalších.

Samostatnou kapitolou aukce těchto drobných prací na papíře pak je Josef Lada se svým kvašem s klasickým námětem „Zimní náves“ z roku 1951. V nabídce bude za vyvolávací cenu 420.000 Kč

Komu se líbí kresby Josefa Čapka určitě si příjde na své, v katalogu je jich opravdu dost. Lákavé jsou především ilustrační kresby, osobně mě nejvíce upoutala kresba ze známé pohádky o princezně Solimánské. Tato kresba bude k mání za vyvolávací cenu 4.000 Kč, další Čapkovy kresby, pak v podobné cenové relaci.

Josef Čapek - ilustrační kresba O princezně Solimánské

Pokud vás zajímají zbraně, šperky, hodiny, sklo a nebo avizované výtvarné umění, přijďte v neděli do hotelu Marriott ve 14 hod.

Předaukční výstavu můžete pak navštívit v prostorách našeho aukčního domu – Senovážné nám. 8, Praha 1 až do neděle 14. prosince do 13:00 hod.

Katalog k aukci naleznete ZDE